fredag 17 april 2009

Lite skönt

är det nog att Isaac är nágra timmar pá dagis. Usch och fy Elin!! Men nu hinner jag städa och handla i lugn och ro,och behöver inte sitta och titta hysteriskt pá dammbollarna,och inte kunna städa upp dem för dá blir lillkillen ledsen. Jag har ett sá kallat här i Spanien(brazitos barn),vilket innebär att han gillar att bli buren ,helst av Mamma. Har dock märkt att han efter bara ett par dagar pá dagis klarar en lite längre stund i "hammocken"(tror att den kanske kallas babysitter pá svenska). Tydligen är det i alla fall väldigt fel med "brazitos" barn i alla fall. När man kommenterar det till kända och okända,de brukar fá ett bekymmrat uttryck i ögonen,rynka brynen liksom. Medans i Sverige verkar ingen tycka att det är konstigt,han är ju trots allt bara
5 1/2 mánad. Kanske är det för att mammaledigheten är sá kort här som folk tycker att de skall lära sig snabbt att vara självständiga???
När vi var pá första besöket pá motsvarande barnavárdscentralen,och de frágade om hur och var Isaac sover. Han var dá en vecka gammal,svarade jag att han sov i váran säng.
FFFFFEEEEEELLLLL!!! Läkaren blev väldigt bekymmrad och förklarade att det var farligt,fel bla,bla. Till saken hör att Isaac vägrade sova i sin egen lilla säng.
Läkaren sa i alla fall att han var tvungen att lära sig att sova själv,och om han skrek och blev ledsen sá fick han ta det. Livet är hárt ,sa hon som ett konstaterande och att sá var det bara........
1 vecka gammal skulle min son lära sig att livet är hárt???
Sen bor Spanjorerna ocksá hemma hos Mamma tills de blir runt 30-40. Var är logiken??

Inga kommentarer: